Antena Căutare

Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal

Gospodinele au început deja pregătirile pentru masa de Paște. Nu lipsesc preparatele din carne de miel. În Ardeal, se folosește un ingredient anume pentru a da un gust aparte tocăniței de miel.

colaj mâni care pun carne într-un vas așezat pe un prosop, tocăniță într-o farfurie și carne de miel într-un vas mare Galerie
Un preparat delicios pentru prânzul în familie | ProfiMedia

Românii de pretutindeni se pregătesc de Învierea Domnului. Masa de Paște are o semnificație aparte, fiind cea care îi strânge laolaltă pe membrii familiei. Tocmai de aceea, gospodinele sau bucătarii desemnați în fiecare familie se întrec în a le pregăti felurile de mâncare preferate.

Citește și: Hello Chef sezon 7, 27 aprilie 2024. Cea mai simplă și delicioasă rețetă de creveți saganaki pregătită de chef Roxana Blenche

Ingredientul-minune pentru o tocăniță de miel delicioasă. Ce folosesc gospodinele din Ardeal

Pe lângă ouă roșii, drob, pască și cozonaci, în meniul de Paște se regăsește și carnea, în special cea de miel. Pentru a pune pe masă o tocăniță de miel delicioasă, gospodinele din Ardeal folosesc un ingredient special, potrivit unei surse.

Acesta este vinul. Iată care este rețeta după care se ghidează priceputele ardelence.

Citește și: Orlando Zaharia a pregătit cel mai îndrăzneț preparat de până acum! Ce combinație neobișnuită de ingrediente a folosit

Ingrediente

- 200 gr. de praz

- 100 gr. de țelină

- doi căței de usturoi

- 100 ml. de vin roșu

Citește și: Hello Chef sezon 7, 23 martie 2024. Roxana Blenche a gătit un cozonac tradițional reinterpretat. Secretul unui preparat de succes

- 100 gr. de morcovi

- 200 gr. de ceapă

- 400 gr. de cartofi

- 200 gr. de roșii

Citește și: Gabriela Cristea le-a arătat urmăritorilor săi cum prepară crema de zahăr ars. Ce ingredient minune adaugă pentru un gust savuros

- o crenguță de busuioc

- 20 gr. de sare

- 2 gr. de piper.

Citește și: Ce trebuie să pui în carnea tocată pentru a prepara niște chiftele pufoase și delicioase. Ingredientul-minune se găsește ușor

Mod de preparare

După pregătirea ingredientelor, se taie carnea în băcăți. După care se taie și prazul în felii subțiri, se zdrobește usturoiul, se taie morcovii rondele și se taie în jumătate cartofii. Totodată, trebuie tăiată țelina și roșiile în felii mici.

Citește și: Hello Chef sezon 6, 25 noiembrie 2023. Roxana Blenche, Damian Drăghici, Cleopatra Stratan și Edward Sanda au gătit tartă cu praz

După care, se pune jumătate din cantitatea de ulei într-o tigaie în care se va prăji carnea. După ce se scoate carne, în același ulei se călesc legumele deja tăiate.

Citește și: Vlad Niculici a pariat pe un ingredient neobișnuit ca să facă un cheesecake nonconformist. Ce a zis, la Chefi la cuțite sezonul 13

Carnea se pune într-o cratiță, peste care se va adăuga vinul, 300 ml. de apă și se lasă la fiert timp de 45 de minute. Între timp se adaugă peste carne ceapa și cartofii, care trebuie să fiarbă 15 minute.

Citește și: Ingredientul secret pentru o ciorbă de fasole extrem de gustoasă. Ce trebuie să pui pentru a avea un preparat ca la restaurant

La final se adaugă roșiile, sarea, busuiocul și se mai lasă încă 5 minute la fiert. După care este numai bună de savurat împreună cu familia și cu cei dragi.

Acest preparat este o opțiune delicioasă pentru un prânz de neuitat.

Avertisment ANPC. Ce alimente recomandă să nu achiziționăm de 1 mai... Cea mai simplă rețetă de pască. Ai nevoie doar de patru ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x